La recepta del mes des de Mogent: Pollastre al curri amb poma

img-20160503-wa0004Avui farem una recepta d’aquelles que tot i que sona exòtica, fa anys que la coneixem i que es troba a la nostra taula. Es tracta del pollastre al curri amb poma. I per a fer-ho ens desplacem a la cuina de Mogent per a que l’Emi i la Nati ens expliquin com aconsegueixen fer plats tan deliciosos i cuidats per als gairebé 200 nens i nenes que hi mengen cada dia.

 

Tot i que estiguem passant l’equador de la primavera, tenim un any força plujós i la frescor no ens acaba de deixar. Així que ens anirà bé un plat com aquest, doncs el curri ens escalfa l’organisme i l’activa gràcies a les espècies picants que el caracteritzen. El curri és una barreja d’espècies que acostuma a combinar cúrcuma, pebre negre, canyella, gingebre, comí i altres espècies depenent del lloc en què es cuini. Aquestes espècies tenen propietats molt interessants. Segons la seva composició, pot ser dolç o molt picant. No s’ha de confondre la preparació amb espècies amb la fulla de curri, que prové de l’arbust Murraya koenigii, i que, tanmateix, pot entrar en la composició de certs curris.

I un cop fetes les presentacions, us descrivim els ingredients d’aquest plat i el procés d’elaboració:

img-20160503-wa0007INGREDIENTS (6 PERS.)

1 pollastre a octaus, 3 cebes, 2 dents d’all, 1 fulla de llorer, oli, sal, pebre, curri i vi blanc

ELABORACIÓ

Tallem el pollastre a trossos o octaus i li traiem la pell. El sal pebrem i li afegim curri, també.

Posem l’oli a calentar en una cassola, afegim el pollastre, i quan aquest estigui daurat afegim les cebes picades i els alls sencers, així com la fulla de llorer i el got de vi. Ho deixem coure tot uns 20 minuts. Un cop passada aquesta estona, pelem les pomes i les tallem a trossos. Les afegim a la cassola i  corregim de sal i de curri. Afegim un got d’aigua o caldo i ho deixem coure tot fins que les pomes estan cuites.

A part de la gran professionalitat i la passió que posen a cada plat aquestes cuineres, un altre aspecte que li dóna la qualitat a aquesta recepta és la procedència i tècnica productiva de la principal matèria prima: el pollastre. Com ja sabeu, totes les nostres carns són ecològiques, i avui volíem aprofitar per esmentar la importància d’aquesta  producció en el cas de les aus. La diferència principal amb la producció convencional està en l’alimentació i els pinsos que mengen aquests animals, en les hormones i els additius (que en agricultura ecològica no estan permesos), i en l’estil de vida de l’animal, que ha viure a l’aire lliure i ha de tenir un mínim de 81 dies de vida abans de sacrificar. Per saber-ne una mica més sobre  aquesta carn podeu llegir aquest article de la revista digital etselquemenges, titulat: sabem què és un pollastre?. I si voleu consultar i coneixer els productors de les carns que es mengen als nostres menjadors, recordeu que ho teniu a la secció de productors/es.

I us deixem la darrera foto com a testimoni del plat que va quedar…tal i com van dir el infants: Per sucar-hi pa!img-20160503-wa0005

 

0 1220

Leave a Reply