Recepta de suquet de Moixina

Aquest mes seguim amb una recepta que ens ofereix gaudir d’un peix fresc de llotges catalanes.  Es tracta de la Moixina, Moixa o Gat, és un petit tauró (Galeus melastomus), que no sol superar els 50-60 cm. de longitud.

 

En molts ports no s’aprecia i es tiren al mar, sense conéixer que la seva carn blanca i la seva textura ferma, és molt apropiada per a adobs i guisats mariners, als que aporta molta gelatina, procedent del seu os central, amb l’avantatge que no té espines. A les costes andaluses se sol adobar amb pebre roig, vinagre i sal, igual que es fa amb el caçó, una altra espècie de tauró de la zona.

Ingredients per a 4 persones:

Per a l’elaboració del brou:

Caps de la moixina i espines de peix, una ceba, una pastanaga i un tomàquet, si és època.

600 gr, de moixina pelada i trossejada

3 patates mitjanes

1 ceba

2alls

2 tomàquets (100gr. de conserva, en cas que no sigui)

 

Elaboració:

Elaborem un brou de peix amb els caps i les espines, i amb un porro o ceba, una pastanaga i un tomàquet, si és temporada.

Paral·lelament tallem a rodanxes les patates pelades i rentades i les posem al forn, a 180ºC., amb una mica d’oli.

Agafem la moixinia trossejada i la passem per farina i sal, i la fregim a la paella amb una mica d’oli. La idea és deixar-la dorada, però sense acabar de fer-se. Un cop la tenim en aquest punt, la treiem de la paella i la resevem.

A la mateixa paella i en el mateix oli restant fem un sofregit amb la ceba, els alls i el tomàquet. Un cop el tenim fet, el triturem.

I llavors en una cassola, barregem les patates del forn, la moixina, el sofregit i una mica del brou de peix. Ho deixem uns minuts fent xup-xup uns 15 minuts i ja es pot servir!

0 1082

Leave a Reply