Pastís de polenta amb cigrons – Recepta menjadors escolars ecològics

Avui us presentem una recepta nova que estem cuinant aquest curs a les escoles: el pastís de polenta amb cigrons.

La polenta és feta de blat de moro. No es un aliment massa habitual a les nostres cuines, però és ideal perquè és ràpida de cuinar i apta per a persones celíaques.

Tal i com ens expliquen a etselquemenges, és un aliment molt interessant perquè conté els grups principals de nutrients: hidrats de carboni, proteïnes, greixos, vitamines, minerals i fibra.

La polenta és particularment rica en hirats de carboni complexos: que s’assimilen lentament, per tant, ens donen energia de llarga durada i ens fan sentir saciats durant una bona estona. Té un contingut relatiu en àcid grassos essencials i en fibra, tant soluble com insoluble. Pel que fa a la proteïna, com la resta de cereals, és deficient en l’aminoàcid essencial lisina. Aquesta deficiència queda compensada amb el consum de llegum o fruita seca. És per això que a Ecomenja el cuinem amb els cigrons, sota la forma d’aquest pastís, que també porta verdures de temporada:

 

Ingredients (per a 6 persones)

250 gr polenta, 150 gr de cigrons, 30 ml d’oli de grirasol,  sal, 75 gr de bròquil, 50 gr de pastanaga, 100g conserva tomàquet, 75 gr de ceba

 

Elaboració

Bullir els cigrons (prèviament en remull) i reservar-los. Sofergir la ceba, la pastanga, el bròquil i la conserva de tomàquet. A mitja cocció afegir la polenta i posar una mica d’aigua de bullir els cigrons fins que quedi compacta. Finalment afegir els cigrons bullits.

 

0 1602

Leave a Reply