Introduïm el nou formatge ecològic de La Selvatana als menús

Us volem comunicar l’entrada als nostres menús d’un nou aliment de la granja La Selvatanta. Com ja sabeu, els iogurts que gaudeixen els infants de les nostres escoles són d’aquesta explotació familiar situada  a Campllong, a la comarca del Gironès. L’Anna i l’Alfons crien les seves vaques per comercialitzar-ne la llet i elaborar ells mateixos un cremós iogurt natural que encanta a totes les escoles.

la selvatana4 - copiaLa novetat és que han presentat un altre producte, que hem començat a introduir als menús: un formatge elaborat, també, amb la llet de la pròpia granja.

En paraules de la pròpia Anna, ens comenta que és un formatge tipus gouda tendre, apte per diversos plats: per trossejar a l’amanida, per entrepà, rallat per la pasta, gratinat, etc…Es de gust suau, de textura cremosa i fàcil per als infants.

Per elaborar-lo fan servir exclusivament llet ecològica de les seves vaques, ferments, sal i quall.

la selvatana3 - copia la selvatana1 - copia

Durant aquest mes de febrer la majoria d’escoles ja l’estan gaudint en forma de postres: formatge amb codonyat.

I ja que us presentem aquest plat, afegegirem que el codonyat que comprem està elaborat per Cal Valls, una empresa familiar de Lleida, que des d’abans dels anys 80 es dedica a la producció i elaboració de fruites, verdures i transformats ecològics.

A Ecomenja introduïm aquestes postres al voltant d’un cop al mes durant els mesos d’hivern, perquè malgrat és molt saludable i interessant des del punt de vista de la cultura alimentària, per als infants el gust del codonyat no és fàcil.

formatge amb codony2 formateg amb codony1

Aquí us mostrem les fotografies dels postres preparats per dues escoles: Camins i Mogent, a veure si us animeu a afegir també aquest plat tradicional a les vostres taules.

I també us deixem aquest reportatge d’etselquemenges, per si voleu saber més sobre la granja La Selvatana i la seva manera de fer i produir aquests làctics plens de salut i missatge.la selvatana2 - copia

1 1225

Leave a Reply