Campanya SOS Menjadors Escolars

Des d’Ecomenja ens fem ressò de la campanya que han engegat la Fapac i l’Associació de Menjadors Ecològics, sota el lema “SOS MENJADORS ESCOLARS”enganxina_SOS menjadors escolars

 

 

Aquesta setmana, es van reunir les AMPES i les entitats que ofereixen el servei de menjador a la Comarca del Maresme amb la FAPAC, per parlar del descord general que hi ha amb l’acord Marc de Servei de Menjador, que des de Serveis Territorials Maresme-Vallès Oriental s’ha publicat i es vol portar a terme. Us adjuntem el comunicat que es fa per tots els centres educatius, per tal d’emprendre accions conjuntes al respecte. Podeu llegir-lo a continuació, o bé clicant sobre aquest enllaç.

—————————

COMUNICACIÓ A LES AMPA ACCIONS CONTRA L’ACORD MARC DE SERVEI MENJADOR MARESME-VALLÈS ORIENTAL
El passat dia 3 de desembre, el Departament d’Ensenyament va anunciar al DOGC la publicació de l’Acord marc de Servei menjador per a les comarques del Maresme-Vallès Oriental.
La publicació d’aquest Acord s’ha fet sense transmetre cap mena d’informació prèvia sobre com pot afectar aquelles AMPA del territori que, d’una forma o altra, més directament o no, participem de la gestió d’un servei que la mateixa Administració, històricament, ha concebut com a voluntari. Intuïm que rere la publicació d’aquest Acord, la voluntat dels polítics del Departament és la de procedir a la concentració d’aquest servei afavorint les possibilitats d’adjudicació a grans empreses del sector de l’alimentació, bandejant la capacitat d’autoorganització de les pròpies AMPA, les possibilitats d’implicació de l’economia social i col·laborativa i, fins i tot, la de les petites i mitjanes empreses del sector del lleure educatiu. A tal efecte, és ben significativa l’oposició mostrada per la patronal ACELLEC, oposició que també evidencia la falta de diàleg del Departament amb tots els agents i amb la comunitat educativa.

Segons es desprèn del contingut dels seus plecs de clàusules, l’Acord pot suposar, a la
pràctica, incapacitar les AMPA que portem actualment la gestió del servei del nostre centre i que volem continuar oferint-lo amb tota normalitat.
Davant d’aquest greuge:

• Fem una crida a la vostra AMPA a sumar-se a les accions que la FaPaC emprendrà
de forma immediata contra aquest Acord Marc, entre elles la denúncia del mateix
davant de totes les instàncies possibles fins que els nous responsables del Departament
n’anunciïn la seva paralització i derogació definitivament.
• Denunciem la manca de voluntat del Departament per donar suport a aquelles
AMPA que volem implicar-nos en la gestió dels menjadors dels nostres centres, donant
als alumnes un producte de màxima qualitat ecològica, sota veritables paràmetres de
proximitat i incorporant expressament la vessant de projecte educatiu que també ha de
presentar el servei per als nostres infants.
• Denunciem al Departament d’Ensenyament per la seva opacitat i manca de voluntat
d’acordar amb tots els agents un sistema de prestació del servei de menjador escolar
que faciliti la participació de tota la comunitat educativa.
• Entenem que el marc idoni per procedir a l’aclariment competencial en aquesta matèria i que posi fi a les fins ara a nombroses pràctiques corruptes (cas dels menjadors de la comarca de La Selva, per citar tan sols un exemple) és l’aprovació d’un nou Decret demenjadors (el vigent data de 1996) consensuat prèviament amb el conjunt de la
comunitat educativa.
• Recordem, un cop, més la vigència de la Moció 196/X del Parlament sobre els menjadors escolars que, per unanimitat, va exigir al Departament l’actualització de la normativa en aquesta matèria amb la finalitat d’aplicar-la durant el present curs 2015-2016. Aquesta moció reconeixia la possibilitat de gestió del servei per part del centre o de la pròpia AMPA, apel·lava al dret de participació de les famílies en la presa decisions, i contempla aquest servei com a part del projecte educatiu de centre.

 

0 735

Leave a Reply