A punt de finalitzar la primera setmana dels tallers del gust!

Demà acabem la primera setmana dels Tallers del Gust a Can Besora i volem compartir amb vosaltes algunes imatges i impressions que ens queden d’aquests dies.

DSC07599 DSC07594

Estem instal·lats desde dimarts 24 al gimnàs de Can Besora impartint cada dia una sessió diferent dels tallers per als dos grups de cinquè.

En la primera sessió ens hem endinssat en el món els records i les sensacions que ens ofereix el menjar de la ma de la xocolata, per després donar entrada a treballar el sentit de la vista.

DSC07619 DSC07617 DSC07612

       Els infants han pogut experimentar com sovint l’aspecte dels aliments condiciona les ganes o rebuig a menjar-lo, i també han indagat sobre el color de les hortalisses i fruites i la seva relació amb les estacions i èpoques de cultiu.

DSC07661La segona sessió s’ha centrat en l’olfacte, el tacte i l’oïda. Les herbes aromàtiques del terreny han servit d’excusa per a deixar-se endur pel sentit de l’olfacte i la poderosa capacitat que té per transportar-nos  i viatjar amb les olors.

DSC07687

DSC07694

DSC07698El tacte, l’han experimentat a través de caixes tancades on posar la mà i descobrir què amagaven, o bé tastar tot un seguit d’aliments amb l’única intenció de percebre la seva consistència: de més tova a més forta i cruixent.

Finalment, l’oïda ha tancat la sessió. Amb els ulls tapats havien d’endevinar què estaven mastegant els seus companys a través dels sons de les mastegades. Tot un repte! I és que encar quen o ho sembli, fins i tot les orelles participen en l’acte alimentari.

DSC07825 DSC07820 (copy) DSC07826

La semana vinent realitzarem les dues darreres sessions.

0 512

Leave a Reply