Ens han concedit una de les beques “Educar Menjant” de la fundació Jaume Casademont

El passat divendres 12 de juny, una delegació d’Ecomenja i la direcció de l’escola Can Besora ens vam desplaçar a Girona per a assistir a l’entrega de les beques “Educar Menjant” de la fundació Jaume Casademont.

Abans que res des d’Ecomenja volem agraïr al jurat i a la Fundació Jaume Casademont la concessió d’aquesta beca: Moltes Gràcies!!0. foto de grup

Es tracta d’una dotació de 3000€ per a poder realitzar el projecte dels “Tallers del Gust” el curs vinent a l’escola Can Besora, de Mollet del Vallès.

Volem agraïr també molt especialment a Vegetàlia, el patrocinador d’aquesta beca, el suport econòmic per a poder desenvolupar els Tallers del Gust. Agraïr perquè amb Vegetàlia ens uneixen, a part de l’amistat, un munt de valors i sinèrgies viscudes per promocionar a través del plaer a taula la introducció de la proteína vegetal en els menús de les noves generacions.

I també a l’Escola Can Besora, Comunitat de l’Aprenentage, i part principal per a poder desenvolupar aquest projecte, per la seva complicitat en el dia a dia i en relació al projecte becat.

Tal i com va explicar en Joan , el Gerent d’Ecomenja, a l’entega dels premis: “…des del segon any de funcionament d’Ecomenja, en la gestió integral de menjadors escolars amb 95% de producte ecològic, de proximitat i de temporada, ja vaig sentir parlar d’aquestes beques “Educar Menjant” . Educar menjant, pensava…si això és justament l’objectiu d’Ecomenja i el que intentem fer dia rere dia amb els més de 2.000 nens i nenes que acompanyem en l’espai de migdia. Sempre vam tenir la il.lusió de presentar-nos-hi justament amb aquest projecte dels Tallers del Gust. Ho hem pogut fer i a sobre ens heu concedit la beca, o sigui que estem molt feliços!!”

vegetalia_ecomenjaEls Tallers del Gust són un projecte creat per Ecomenja, que neix d’Slow Food Itàlia i ténen per objectiu principal l’entrenament i l’educacio sensorials en els infants en edat escolar per tal que a través de l’experiència guiada i vivencial del tast aprenguin quins són els sentits que hi entren en joc (l’olfacte, el gust, l’oïda, el tacte i la vista), aprenguin també a consensuar i fer-se seu poc a poc un llenguatge tècnic destinat a descriure les sensacions del tast, i finalment aprenguin a desenvolupar un criteri racional crític que els ajudi en les seves futures decisions com a consumidors. Producte artesà, menjar de proximitat, de temporada, variat, equilibrat, ecològic, la cuina i el menjar com a cultura són alguns dels conceptes i valors que ens hem marcat treballar en aquests Tallers del Gust.

Aquests Tallers del Gust els desenvoluparem juntament amb l’escola Can Besora dins l’espai de l’aula i un cop finalitzats passaran a formar part de l’activitat “l’aliment del mes”, una activitat periòdica que ja funciona amb èxit des de fa dos anys a l’espai de menjador de l’escola.

Tot i que amb el nostre servei i la nostra manera de fer cada dia, fem molt més que omplir panxes, des d’Ecomenja estem contents perquè aquesta beca ens permetrà poder destinar recursos a poder seguir educant infants en una nova cultura alimentària i  de respecte i consciència.

Esperem poder seguir fent-ho durant molt temps!!

0 766

Trackbacks for this post

  1. […] que el curs passat us vam anunciar que havíem guanyat una de les beques de la fundació Casademont? Doncs aquest és el resultat: una iniciativa per fomentar el plaer i el gust al voltant de […]

Leave a Reply