Noves dinàmiques al menjador de Can Besora per avançar en l’autonomia dels alumnes

Des de fa unes setmanes els alumnes de 6è de l’escola Can Besora (Mollet del Vallès) han engegat un projecte que es volia implantar des de fa un temps, i que també es feia a altres escoles: a partir d’ara els alumnes seran autònoms a l’hora de servir-se ells mateixos el menjar al plat.

_MG_1116Els nens i nenes de 6è tindran safates al mig de la taula i ells mateixos, sota supervisió de la monitora, es serviran i es faran responsables del menjar que ells mateixos han triat. La intenció és impulsar progressivament aquesta metodologia, donant valor al paper dels nens i fent-los responsables del menjar que mengen, començant pels alumnes de 6è i anar incorporant altres classes, a continuació 5è, 4rt,… A partir d’aquí valorarem com funciona i fins a quina edat ho podem fer.

_MG_1105Aquesta és una estratègia que ens servirà per permetre al monitor centrar-se en la seva funció més pedagògica i d’acompanyament, perquè es mantindrà més en la distancia vetllant per a que mengin de tot i s’acostumin a la dinàmica.

_MG_1096_MG_1097Des d’Ecomenja i la comissió de menjador i l’escola creiem que és molt important treballar també l’autonomia en aquesta part de la rutina escolar dels alumnes perquè d’aquesta manera es treballaran aspectes com el control intern, la capacitat de concentració i de conscienciació sobre l’aliment que estan ingerint (ja que la responsabilitat del menjar que es serveix és del nen/a); desenvoluparan la seva força de voluntat, la capacitat d’esforç i també els ajudarà a pensar per si mateixos.

_MG_1101

0 1835

Leave a Reply