Ecomenja, la primera gestora de menjadors en rebre el cargol de Menjadors escolars Km0 d’Slow Food

Avui, Ecomenja, i les 7 escoles a qui donem servei, hem rebut el cargol Km0 d’Slow Food, en reconeixement a la feina que fem cada dia de gestionar i fer realitat els menjadors de proximitat. Fins ara, només un menjador escolar havia obtingut aquest guardó: la St. Paul’s School de Barcelona. I de fet, Ecomenja és la primera gestora de menjadors que rep aquest distintiu en tot l’Estat.

Estem molt contents i agraïts per aquest reoconeixement i esperem que això segeuixi endavant, que el seguim renovant any rere any, i que s’hi sumin moltes més escoles.

El projecte dels Restaurants Km0 de Slow Food neix fa anys de la voluntat, de cuiners i socis de l’entitat, per fomentar una cultura basada en els aliments bons, nets i justos. Slow Food és una associació ecogastronòmica sense ànim de lucre fundada el 1989, actualment representada a 160 països.

Avui, en Joan M. Ribas, el gerent d’Ecomenja, ha assistit a l’entrega dels premis a l’Ametlla de Mar. La jornada ha estat completa: amb un Mercat de la Terra, amb 50 petits productors vinculats al moviment Slow Food; diverses activitats, com una conferència sobre Pesca Sostenible a càrrec del Director General de Pesca, Sr. Sergi Tudela; una reunió de cuiners/es Km0 o un dinar “Tast Km0”, dissenyat i preparat pels 7 restaurants del convivium Slow Food Tarraco.

L’acte, mes enllà de servir per entregar els guardons als nous integrants i renovar els que segeuixen, ha estat un reconeixement als restaurants i entitats que participen en el projecte i també als productors locals, que són la peça clau del moviment Slow Food i gràcies als quals els restaurants km0 poden oferir una cuina centrada en un producte compromès amb el territori, el medi ambient i les persones que hi viuen.

Des d’Ecomenja, volem fer especial menció i agraïr sincerament a totes i tots els productors, pageses, ramaders, elaboradors, etc. que fa anys que treballen i confien en nosaltres, i que han vist néixer i créixer el projecte Ecomenja, fent possible que tants infants puguin gaudir d’un menjar ecològic, sa, just de qualitat i sostenible. I perquè el mèrit no és només nostre, sinó també de les seves ganes i de la seva flexibilitat i de la seva voluntat per poder abastir les nostres escoles.

Aquí us deixem una petita explicació del què és un establiment Km0 i d’on podeu trobar-ne més informació.

Què és un restaurant Km0 de Slow Food?

 

És un establiment on cuienm plats de Km0 en els quals prioritzem la pagesia propera i ecològica, emprem aliments de temporada, evitem l’ús de transgènics, recuperem l’ús de productes de l’Arca del Gust i dels Baluards de Slow Food i cuinem amb peix capturat de forma sostenible.

Cuinem des del cor i treballem amb aliments de màxima qualitat compartint el nostre coneixement amb altres restaurants Km0 per millorar el vincle entre la terra i la gastronomia local. Ens agrada cuinar i ens agrada que els nostres clients rebin a la taula el que nosaltres estimem a la cuina.  

Per a més informació sobre Km0-Slow Food: www.km0slowfood.com

 

 

 

3 2582

Leave a Reply