Aprofitant els cultius d’estiu: conserva de tomàquets artesana feta per Ecomenja

Aquest curs les conserves de tomàquet que gastarem als menús d’Ecomenja les hem elaborat nosaltres mateixos! I és que encara que a l’estiu les  escoles han parat, part de l’equip ha seguit treballant de cara al curs 2015-2016.

Com  ja sabeu, la temporada d’estiu-tardor és de les mes variades en fruits i vegetals de l’hort. A les escoles, però, degut a les vacances, ens perdem part d’aquesta gamma de productes. I els productors, per la seva banda, també noten la davallada de vendes a l’estiu, just en l’época de l’any en que tenen més producció….

Volíem trobar una idea que ens ajudés a tancar  millor el cicle…Per això aquest any hem decidit aprofitar els fantàstics tomàquets ecològics i frescos que collien alguns dels nostres pagesos, elaborant-ne conserva de tomàquet per a tot l’any i totes les escoles d’Ecomenja.

I us preguntareu on i com ho hem fet? Doncs ha estat un procés a tres bandes: per un costat les cuineres d’Ecomenja de l’Escola Suïssa de Barcelona, la Fina i la Pepi, que han estat elaborant i preparant les conserves; d’altra banda, la col·laboració d’Ecodaquí, la distribuidora amb qui treballem per a repartir els productes a les escoles, que ens ha llogat les seves instal·lacions ( amb tots els registres pertinents i controls sanitaris aprovats); i finalment, la participació dels pagesos de l’Horta del Carme i Cal Peretó, amb qui vàrem programar i a qui hem comprat els tomàquets  ecològics.foto-conserves-alejandro

Amb aquests ingredients hem estat tot el juliol fent xup-xup i el resultat final han estat 2021 pots de gairebé 4 quilos de conversa de tomàquet ecològic, i més de 15.000 kg de tomàquets processats.

Estem molt satisfets de la iniciativa i de la qualitat del producte final, i esperem que sigui una experiència a repetir.

0 834

Leave a Reply