Sopa de verdures amb fideus i polenta

Amb aquest febrer tan hivernal, les sopes venen molt de gust. Així que, a través de la nostra secció de receptes, aquest mes us ampliem el concepte de sopa, afegint una nova proposta: sopa de verdures amb fideus i sèmola.

La polenta o sèmola de blat de moro es el gra triturat d’aquest cereal. El blat de moro és el cereal més cultivat arreu del món. Hi ha moltes cultures americanes que l’usen com a cereal base de la seva alimentació. Aquesta presentació en forma de sèmola fa que sigui més digestiu i que a l’hora de cuinar-lo ens sigui més ràpid i fàcil.
El blat de moro és un cereal sense gluten, fet pel qual és una alternativa per a aquells que no en puguin menjar. Es un cereal ric en hidrats de carboni complexes, fent que la seva absorció sigui lenta i ajudi a que la glucèmia a la sang s’elevi de forma gradual.
Es ric en vitamines A, en forma de betacarotens degut al color groc. En cas que fós blanca, voldria dir que està refinada i, per tant, no contindria aquest carotenoide. Es rico en vitamines B1 i B9.
També presenta quantitats significatives de minerals com el potassi, magnesi i calci, tots ells importants per al desenvolupament del metabolisme i l’estructura òssia.*
_MG_5971 Ingredients (per a 6 persones)
1 porro, 2 pastanagues, 1 fulla d’api, 1 nap, 1/2 xirivia, 1/2 col, un tros de carbassa, 120 gr. de fideus cabell d’àngel, 20 gr. de sèmola de blat de moro
Elaboració
 Tallem les verdures a daus petits o juliana, i les posem a bullir amb 2 litres d’aigua. Afegim la sal i ho portem a ebullició. Ho deixem 20 minuts per a que es coguin les verdures. Afegim la polenta i els fideus a la vegada. Quan els fideus estan cuits, ja podem servir la sopa.
_MG_5954
La polenta, al bullir amb el brou, li dona una mica consistència i textura a la sopa. El fet de posar-la en quantitats petites fa que ens quedi diluïda, que no agafi la consistència massa ferma, i permet que puguem seguir tenint un brou líquid, al que podem afegir els fideus com a part sòlida i complement. D’aquesta manera, també combinem dos productes que provenen de dos cereals diferents, i per tant, amb aportacions nutricionals._MG_5979(*) Informació facilitada per Gabor Smit. Dietista. ADITEC0009
0 1816

Leave a Reply