Taller de gust

Educació sensorial i en el gust per fomentar l’alimentació saludable i sostenible

logo can besoraEcomenja - Menjadors escolars ecològics

Què tenen a veure el so d’un aliment al mastegar-lo i la frescor de les verdures? Com ens transporta una olor concreta a un record o vivència? Com condicionen els colors dels aliments les ganes de menjar-nos-els? I tot això, quina relació té amb menjar de forma equilibrada i de qualitat?

La setmana vinent Ecomenja i l’escola Can Besora de Mollet del Vallès engeguem un projecte d’educació sensorial a l’aula per tal de promoure l’alimentació saludable des de la infància: els Tallers del Gust.

Recordeu que el curs passat us vam anunciar que havíem guanyat una de les beques de la fundació Casademont? Doncs aquest és el resultat: una iniciativa per fomentar el plaer i el gust al voltant de l’alimentació per tal d’apropar els infants a l’alimentació saludable i sostenible. Aprendre a gaudir dels plaers de la taula, valorar i apreciar el propi paladar com una eina més de coneixement, educar en la diversitat a través del gust, generar experiència i criteri propi en el tast de productes…

I és que tenim clar que no només l’educació en nutrició i hàbits saludables pot ajudar a les generacions futures a menjar millor, sinó que explorar la part vivencial i de plaer que comprèn l’acte alimentari pot ser una via d’educació del gust molt vàlida. I tot això, evidentment, fet amb aliments ecològics, de temporada i de produccions locals.

 Els tallers es realitzaran entre el 24 de novembre i el 4 de desembre a la mateixa escola i es dividiran en cinc sessions diferents que estaran conduïdes per dinamitzadors experts, així com també comptaran amb la participació de la cuinera del centre.

Aquest projecte,  inspirat en el treball d’Slow food, busca donar un pas més enllà del servei diari d’alimentar els infants i crear aquest nou espai de relació i aprenentatge alimentari. En un futur, els Tallers del Gust, poden aterrar a la resta d’escoles de la comarca que gestionem.

0 897

Leave a Reply