Un dia, un valor, una acció: els fruits de la trobada de germanor de la comunitat d’Ecomenja

“Per viure, l’home ha d’actuar; per actuar ha de prendre decisions; per prendre decisions, ha de definir un codi de valors; per definir un codi de valors, ha de saber que és i on està; això és, ha de conèixer la seva pròpia naturalesa i la naturalesa de l’univers en el qual actua”.

El passat dia 1 de maig vam realitzar una trobada i un dinar amb arrossada oberta per a tots els treballadors i treballadores d’Ecomenja i pagesos i pageses que volguessin. Ens vam trobar una seixantena de persones, algunes soles i d’altres acompanyades de familiars, amb ganes de gaudir d’un matí festiu.

L’objectiu era passar un dia lúdic amb les famílies i companys d’altres escoles, gaudir de la natura i com sempre, del bon menjar, fet amb productes de la terra i cuinat amb el mateix amor que sempre.

La trobada va ser a Gallecs, en un entorn immillorable, que ens brindava l’oportunitat d’estar envoltats entre els camps que abasteixen molts dels nostres menjadors.

A part d’un dinar esplèndid cuinat pels cuiners i cuineres d’Ecomenja, vam rebre una proposta engrescadora, en forma de joc, que va donar lloc a resultats molt interessants per al dia a dia de les persones que treballem a Ecomenja.

I es que durant el matí, amb la col·laboració de Made of Yoga, ens vam trobar amb un joc sobre la taula, i mai millor dir, que es titulava “El joc dels Valors”. Un joc que ens va donar l’oportunitat a cadascú, com a integrants i peces clau de l’engranatge d’Ecomenja, de reconèixer i assentar els valors propis i que creiem que constitueixen l’equip Ecomenja. Un joc que va facilitar que construíssim entre tots i totes els pilars i els valors que representen Ecomenja, i que guien el nostre dia a dia.

Ens vam dividir per grups. A partir d’unes cartes que representaven infinitat de valors, i d’un moment de reflexió individual, vam acabar escollint 5 valors personals. Després, a la posada en comú, vam acabar escollint entre tots els 5 valors que creiem que representen el nostre dia a dia a Ecomenja, i les diferents accions que hi veiem vinculades o que ens agradaria que es duguessin a terme.

 

La intenció era donar veu als treballadors, a aquells que tinguessin ganes de construir, per sentir el que pensen i donar-los-hi valor, sense cap tipus d’imposició . Així, no només vam escollir els 5 valors principals d’Ecomenja, sinó que els vam definir, els vam omplir de contingut i els vam materialitzar amb accions que poc a poc anirem treballant amb els equips dins aquest projecte, que al cap i a la fi és de tots.

Els valors que vam decidir que representen a Ecomenja són:

Respecte, Respecte al medi ambient, Empatia, Cooperació i Comunicació.

Són valors que dónen cos i que omplen Ecomenja, sobretot perquè els han decidit les persones que hi formem part i hi treballem dia a dia. I per anar-los costruint anirem fent petites accions cada dia que els vagin promovent i que facin que prenguin vida a cada racó, a cada menjador, a cada plat i escola.

 

 

1 1359

Leave a Reply