Sabem quins són els ingredients reals d’allò que mengem?

El menjar no saludable està al darrere d’una de cada cinc morts a Catalunya, i és una de les principals causes de malalties cardiovasculars, diabetis o càncers digestius. Una campanya demana que es posi fre a l’excés de sal, sucre i greix, i que es facin canvis en els impostos i l’etiquetatge dels aliments.

Des de VSF Justícia Alimentària Global estan duent a terme campanya de recollida de signatures i denuncia contra la alimentació que ens emmalalteix. Aquesta campanya, anomenada Enverina’m, pretén donar la veu d’alarma perquè la societat sigui conscient de la deterioració de la salut i la qualitat de vida que s’ha produït a l’Estat espanyol per culpa de l’actual sistema alimentari.
portada_informe_dameveneno.vsfpublicidad_alimentacion_infantilL’informe «Viatge al centre de l’alimentació que ens emmalalteix» explica com el consum d’aliments processats amb excés de sucres afegits, sal i greixos insalubres és el primer factor de pèrdua de salut i causa de malalties.

 

 

I en aquest marc, també podeu navegar per la campanya “mentida podrida“, que denuncia la publicitat enganyosa al voltant de molts aliments i descobrir les mentides alimentàries més utilitzades en publicitat:

Fet a casa, artesà, autèntic, de temporada, tradicional, real, natural, com abans, sa, tradicional, casolà… Nombroses marques utilitzen aquest tipus de reclams sense cap tipus de fonament, de manera il·legal, o bé aprofitant un camí normatiu inexistent, fent creure al consumidor qualitats que no tenen ni de lluny.

 

1 903

Leave a Reply