Pioners en certificar els menjadors escolars ecològics en la modalitat de cuina in situ

Ecomenja és la primera empresa gestora de Menjadors Escolars Ecològics en la modalitat de cuina in situ de tot l’Estat que se certifica per una auditora externa, Intereco.

En els darrers temps l’alimentació ecològica i els productes sostenibles estan en auge i han passat a ser un reclam a l’hora de parlar de salut humana i ambiental.

Fins ara, el mecanisme de regulació i certificació d’aquest procés de producció ecològica ha estat bàsicament enfocat a controlar el procés productiu al camp i d’elaboració, en el cas de la industria alimentaria. Però, què passa amb un establiment o un menjador que assegura servir producte ecològic? Com ho podem constatar?  Tenim garanties que allò que ens diuen es dugui a terme al 100%?PROD. ECO_mini

 

Ecomenja (www.ecomenja.com)  som una empresa gestora de menjadors escolars de Catalunya que des de fa 9 anys cuinem in situ i ho fem amb el 95% dels nostres productes ecològics certificats i amb un 70% d’aquests amb origen  de proximitat. Creiem que al menjador escolar, on els infants en edat de creixement prenen un dels àpats més importants del dia, no hi ha cabuda per cap altra opció que no sigui la d’oferir aliments de qualitat, ecològics i frescos.

Així, doncs, per tal de poder oferir garanties a les famílies, recentment hem optat per a certificar tots* els productes emprats en les nostres elaboracions i plats. I des d’aquest curs 2017-2018, podem dir que som la primera empresa gestora de menjadors escolars en tot l’Estat que se certifica per una auditora externa, que és Intereco.

Intereco (http://interecoweb.com). és l’entitat que agrupa a les Autoritats Públiques de Control d’Agricultura Ecològica, que són les entitats públiques encarregades del control i la certificació de productes procedents de l’agricultura ecològica. Des de fa un temps, aquesta entitat ha posat en marxa una certificació voluntària sobre restauració ecològica, per a que els establiments i empreses del sector que fem una aposta per oferir aliments ecològics tinguem un distintiu diferenciador.

A Ecomenja hem volgut sotmetre’ns a aquesta auditoria com a una mostra més de transparència i compromís amb el nostre projecte de Menjadors escolars ecològics. Podem dir que actualment som la primera gestora de menjadors ecològics de Catalunya i de tot l’Estat que obté aquesta certificació.

*Podeu consultar el llistat de productes auditats i certificats clicant aquí.

0 1049

Leave a Reply