El peix fresc del menjador a Ecomenja s’escull setmanalment

En funció de l’època de l’any, de les captures que hi ha en cada moment, de la meteorologia, o de l’estat de la mar, cada setmana, a les llotges de peix hi ha disponibles i assequibles un tipus de peix concret, en detriment d’altres, que no hi són o estan molt més cars.

cartell mairesEs per això que a Ecomenja, que als nostres menús sempre servim peix fresc, salvatge (no de piscifactoria) i de llotges de la costa catalana i del cantàbric, hem fet un pas mes en la planificació i l’organització dels menús, en relació a les espècies de peix que servim.

Des d’aquest curs, cada setmana us anunciarem quin és el peix que servim. D’aquesta manera podem triar les espècies més al detall, en funció de les que han obtingut millors captures i que degut a la temporada i les condicions climàtiques, estan més disponibles. Així, no només aconseguim servir peixos que en un altre moment de l’any serien inassequibles de preu per a un menú escolar, sinó que ens assegurem que estem consumint més en acord amb la temporada de cada espècie.

Tal i com ens explica l’Esteve de Peixos floreta, el peixater d’Ecomenja, “l’orada salvatge, per exemple, pot anar molt mes_MG_3986 cara en qualsevol època de l’any, excepte quan és la seva temporada, cap a la tardor o principis d’hivern, fet que ens permet incloure-la als menús. A més, en aquesta època de l’any, és quan la seva carn és més gustosa i lleugerament més greixosa.” De la mateixa manera que a nivell nutricional és important consumir verdures i hortalisses locals en la seva temporada, també ho és amb els peixos, que no deixen de seguir els cicles vitals i biològics en concordança amb el lloc i el clima que hi ha en cada moment.

Les famílies i la gent que vulgueu consultar quin és el peix setmanal només haureu d’entrar a la pàgina de menús, i allà on normalment consulteu el menú mensual també trobareu el peix setmanal de cada escola: https://ecomenja.com/menus/

I com que a part d’alimentar bé els alumnes, també volem educar en l’alimentació, aquest any hem engegat als menjadors un taulell informatiu sobre el peix setmanal que es consumeix. D’aquesta manera, els infants poden anar coneixent el seu aspecte, les seves propietats, agafar criteri i educar el gust.

Un exemple d’això ha estat el peix que la setmana passada hem estat servint a algunes escoles: la rajada, cuinada amb suquet. Ha estat tot un èxit i de ben segur que per a molts infants era la primera vegada que la menjaven.

_MG_3966I com que a part d’alimentar bé els alumnes, també volem educar en l’alimentació, aquest any hem engegat als menjadors un taulell informatiu sobre el peix setmanal que es consumeix. D’aquesta manera, els infants poden anar coneixent el seu aspecte, les seves propietats, agafar criteri i educar el gust.

 

0 735

Leave a Reply