Una nova guia d’Slow Food per a replantejar el nostre consum de carn

esquema-calories-per-produccio-de-carn

(…)Les xifres són inexorables: seguir menjant carn als nivells de consum als que està habituat occident és insostenible. Cada ciutadà d’Estats Units menja anualment prop de 125 quilos de carn; un europeu 74; un habitant de l’Àfrica subsahariana menys de 20. Occident pot permetre’s aquest nivell de consum gràcies a que en dos terços del planeta es menja poquíssima carn. Si la Xina i l’Índa també comencessin a menjar les mateixes quantitats per càpita, la superfície del planeta no seria suficient per alimentar tots els ramats.

 

grafic-taxa-creixement-pollastres

La FAO ha estipulat que aquesta tendència de creixement del consum (cap al 2050 es preveu que es multiplicarà l’actual) ha determinat una transformació del sector de la ramaderia i la producció de carn, desencadenant una sèrie de conseqüències negatives: per al medi ambient, per a la salut humana, per al benestar animal i des del punt de vista de l’equitat social.(…)

 

Així comença la guia “Hay que cortarla”. Un manual d’Slow Food recentment traduït de l’italià al castellà, i que pretén donar-nos eines per escollir millor la nostra alimentació al voltant de la carn.

És un manual amb una orientació molt pràctica, i que a part de fer una radiografia d’un dels aliments més consumits a les nostres llars (des dels tipus de carns,  sistemes de cria, sistemes de producció, etc), està pensada per a recordar-nos que cada cop que comprem, les nostres opcions individuals poden determinar un canvi positiu del sistema alimentari global. I ens proposa aplicar al nostre dia a dia un conjunt de bones pràctiques per a replantejar el consum d’aquest aliment: consumir menys carn però de més qualitat i pagada a un preu just.

Podeu consultar i descarregar-vos la guia al següent enllaçgrafic-3-carns

 

 

0 498

Leave a Reply