Avui hem rebut un material que ens fa molta il·lusió perquè mostra les sinèrgies que es generen entre les escoles i els pagesos que els abasteixen el menjador.

En aquest cas es tracta dels i les alumnes de 5è de l’Oriol Martorell, i la visita que van fer a la Kosturica. Ja fa gairebé un mes que aquesta classe es va desplaçar al Vallès Oriental per visitar la finca i el projecte dins l’assignatura de medi natural.om-kosturica-300x200

 

Tal i com ens han explicat, l’objectiu era complementar el treball que estan fent sobre els éssers vius, a la vegada que conèixer d’aprop el context i l’origen dels aliments que mengen al menjador, i tot des del prisma de la sostenibilitat.

Us recomanem enèrgicament que feu un cop d’ull al material que han elaborat fruit de la visita perquè és interessantíssim. Han realitzat un procés en el que primer cada alumne ha recopilat tot allò que recordava, per després fer-ne un buidatge i treballar per grups desenvolupant els punts de cada tema clau que defineix el projecte de la kosturica. Realment han captat perfectament l’essència i les bases principals dels projectes d’agricultura ecològica a “escala familiar”!

De ben segur que la gent de la Kosturica estaran contents d’aquest resultat, així com l’escola, que ha guiat i acompanyat aquesta experiència d’aprenentatge amb tant d’encert!

I només ens queda agraïr de tot cor a aquests nens i nenes les seves ganes i la seva implicació per conèixer, entendre i millorar aquest món on vivim!

Esperem que puguem seguir presenciant moltes més visites i coneixences com aquesta entre el camp i la ciutat!

Leave a Reply