Vaixell Burriac

L’ escola Vaixell Burriac és un centre públic situat a la comarca del Maresme a la població de Vilassar de Mar.

A la nostra escola som un equip de 22 monitors/es, i 4 persones  a l’equip de cuina, a l’hora de dinar tenim aproximadament  uns 350 alumnes.

L’objectiu del centre és que els alumnes que es quedin al servei de menjador rebin una alimentació sana, equilibrada i saborosa per això, diàriament les cuiners de l’escola preparen el dinar per als nostres alumnes a la cuina del centre amb productes ecològics (70%), de proximitat i de temporada afavorint així, la correcta l’adquisició d’hàbits alimentaris adequats saludables.

Els menús estan fets per a cobrir les necessitats nutricionals dels nens/es, però també per ensenyar-los a menjar de tot, a conèixer i familiaritzar-se amb les diferents famílies d’aliments i a gaudir del dinar, com a activitat social i cultural que és.

El nostre objectiu és educar tant des de l’àmbit pedagògic com alimentari. Afavorim l’educació emocional, la gestió de conflictes i la cohesió de grup. Treballem segons el Projecte Educatiu de l’escola fomentant la participació i l’autonomia.

Els infants dinen amb 2 torns:

Al primer torn dinen els nens/es d’educació infantil i els de cicle inicial.

Els alumnes de P3 després de dinar fan la migdiada i els de P5 realitzen una activitat gratuïta d’anglès 1 hora a la setmana amb una professora nativa.

Al segon torm, dinen els nens/es de cicle mitjà i superior. Aquests, ajuden a parar taula i a servir el menjar.

Volem educar en el lleure, organitzant activitats que afavoreixin els valors com el respecte, la tolerància o la honestedat i volem que sigui un espai on els infants puguin crear, imaginar i aprendre a conviure.