diapo-m-arietes-300x224El passat 20 de març  des d’Ecomenja vam organitzar una xerrada a l’Oriol Martorell sobre l’Agricultura Ecològica. Ens vam reunir tres persones de l’equip d’Ecomenja amb tots els delegats i delegades de primària i amb la cap d’estudis, amb la idea que després cada representant pugués traspassar i explicar tot allò que vam parlar a la resta de la seva classe.

L’objectiu de la trobada era parlar de les diferencies que suposa per als infants el fet d’alimentar-se al menjador amb productes provinents de l’agricultura ecològica (AE), en front d’aliments provinents de l’agricultura convencional. I com que aquest és un tema molt ampli i extens, vam decidir abordar-lo des d’una petita càpsula, o capítol, titulada “D’on venen aquests animalons?”.

Vam parlar dels pilars de l’agricultura ecològica  i de la principal diferència que presenta amb l’agricultura convencional: l’AE basa el seu funcionament en intentar respectar i reproduir al màxim els ecosistemes naturals, respectant i potenciant la “fauna auxiliar o beneficiosa”, i sense utilitzar productes químics de síntesi, sinó reduint aquestes substàncies a productes d’origen natural. El concepte de “fauna auxiliar” va despertar molt d’interès i vam centrar gran part de la sessió a veure fotografies de tota la fauna i insectes que treballen per a protegir els nostres cultius sense fer soroll ni necessitar que nosaltres fem feina extra; senzillament deixant que la natura segueixi el seu cicle, com per exemple, amb les marietes que mengen pugons.

grafic-diapo-5-300x223La trobada ens va resultar molt interessant a totes les persones que hi vam assistir i ens va donar l’oportunitat de descobrir que els infants han sentit a parlar i saben molt més del que ens pensem sobre l’agricultura ecològica. A la vegada, aquest format de càpsula temàtica, ens va agradar perquè ens permet poder seguir abordant proximament altres qüestions d’aquesta temàtica en forma de petites sessions i en funció de l’interès i necessitat dels i les alumnes.

El resultat va ser molt enriquidor i ens estem plantejant repetir-la amb altres cursos o, fins i tot en altres centres.

Leave a Reply