ja_volem_el_pa_sencer_webUs informem que ja us podeu descarregar lliurement el pdf de l’informe “Ja volem el pa sencer. Respostes a la pobresa alimentària en clau de Sobirania Alimentària”, clicant al següent enllaç.

Aquest estudi és el principal resultat d’una recerca que ha realitzat l’Aliança per la Sobirania Alimentària de Catalunya durant l’últim any, en el marc de la qual s’han estudiat vint-i-dues experiències d’Abastiment Alimentari, Agricultura Social i Dinamització Local Agroecològica que en la seva major part es desenvolupen a la Regió Metropolitana de Barcelona. Aquestes iniciatives estan sent impulsades per col·lectius de base dels moviments associatiu i per la Sobirania Alimentària, entitats del Tercer Sector Social, iniciatives de producció agroecològica, empreses cooperatives de l’economia solidària i administracions públiques locals.

En relació a les conclusions de la recerca, destaca que les experiències que donen resposta a la pobresa alimentària en clau de Sobirania Alimentària estan contribuint de manera significativa, per una banda, a millorar la dieta i el grau d’apoderament de les persones en situació de vulnerabilitat social que participen en elles; i, per altra banda, a fomentar la transformació dels sistemes alimentaris locals en base a les propostes de l’Agroecologia i la Sobirania Alimentària, i els principis de sostenibilitat, radicalitat democràtica i justícia ecosocial.

Un dels resultats de la recerca ha estat la creació d’un mapa interactiu amb la localització de les vint-i-dues experiències que s’han estudiat i els enllaços a les fitxes de caracterització de cadascuna de les iniciatives. Hi podeu accedir en aquest enllaç: http://bit.ly/1zUVQt1

Ecomenja hi consta presentant l’experiència de les “carmanyoles solidàries”, que podeu consultar al mateix informe, al mapa interactiu, o directament a l’enllaç de la nostra web.

Leave a Reply